225 grame de Spanac contin:
- 7 calorii
- 86 grame (g) de proteina
- 30 milligrame (mg) calciu
- 81 g fier
- 24 mg magneziu
- 167 mg of potasiu
- 2,813 (IU) vitamina A
- 58 micrograme folati
Spanacul contine de asemenea vitamina K, fibre, fosfor, si tiamina.
Spanacul are multiple beneficii pentru sanatate, contine o cantitate mare de magneziu si vitamina A. De asemenea sunt studii care spun ca are un efect anticancerigen. Spanacul si celelalte plante verzi contin clorofila. Multiple studii experimentale pe animale, printre care unul facut in 2013 pe 12000 de animale a aratat un efect blocant asupra aminelor heterociclice cu potential cancerigen. Spanacul nu este o planta extrem de gustoasa si de multe ori nu stim cum sa o folosim inafara de salata.
O sa va dau o idee.
QUICHE VEGAN cu spanac si broccoli
Ingrediente
Aluatul de tarta
- 240g faina (naut de preferat)
- 125ml apa rece
- 1 lingura ulei de masline
- Putina sare
Umplutura
- 40g ceapa tocata
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi
- 182g broccoli tocat
- 120g spanac
- 390 g tofu
- Putin cimbru macinat si oregano
- Sare si piper
- 6 felii de rosie (optional)
Instructiuni:
- Aluatul de tarta: Incalziti cuptorul la 350 grade
- Amestecati toate ingredientele, trebuie sa iasa de consistenta unei plasteline
- Intindeti aluatul in tava si pune-l la cuptor pentru 20 min.
- Umplutura: Ceapa se caleste putin, pentru a fi mai sanatos procedeul, puneti ceapa si uleiul impreuna. Adaugati usturoiul si lasati sa se ingalbeneasca putin si ceapa si usturoiul
- Adauga broccoli si lasa-l pana cand poti intra putin cu furculita in el
- Adauga spanacul tocat si lasa 2-3 min.
- Intr-un mixer adauga tofu si condimentele. Dupa ce tofu este faramitat bine, se pune peste broccoli si spanac. Se lasa 2-3 min toata umplutura sa se „odihneasca”.
- Se pune in tava, se pun rosiile felii si se lasa la copt pentru inca 20 min.
Pofta buna!