Ingrediente:
250 g faina integrala din grau
2 lingurite ghimbir macinat
1 ½ lingurita de scortisoara
1 lingurita praf de copt bio
½ lingurita cuisoare macinate
½ lingurita bicarbonat de Na
½ lingurita de sare
60 g zahar de cocos
50 g ulei de cocos
70 g melasa din trestie de zahar
65 g sos de mere neindulcit (applesauce)
3 linguri lapte vegetal
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se pun faina, ghimbirul, scortisoara, praful de copt, cuisoarele, bicarbonatul si sarea. Le amestecam si le punem deoparte.
Intr-un alt bol se pun zaharul si uleiul si se amesteca bine cu un mixer. Adaugam melasa, sosul de mere si cele 3 linguri de lapte. Continuam sa mixam pana cand totul este bine incorporat.
Dupa aceea, punem compozitia umeda peste ingredientele uscate din bolul mare si amestecam pana cand este incorporat totul. Adaugam putina faina daca este nevoie sa nu ni se prinda de degete. Dupa ce am format o bila, o invelim cu o folie de plastic si o punem la frigider pentru 2-4 h.
Presaram putina faina pe blatul unde urmeaza sa intindem aluatul. Ulterior intindem aluatul si il taiem cu diferite forme; eu prefer modelul cu omul de turta dulce. Punem prajiturile intr-o tava pe hartie de copt si le coacem pentru aproximativ 15 min la foc mediu.
Si gata turta dulce!!!