Reteta Parmigiana vegana

Ingrediente:

3 vinete medii

3 cepe medii

750 ml suc de rosii cu tot cu pulpa

1 cățel de usturoi

busuioc, sare, piper

1 pachet felii de brânza vegana Violife

Mod de preparate:

Vinetele

Tăiați vinetele in felii de 40-50 mm. Intr-o tigaie mai veche coaceti vinetele pe ambele părți in așa fel încât sa fie rumenite, fără ulei și  fără sare. Dupa aceea le lăsați sa se răcească presărate cu sare mare printre ele.

Sosul de rosii

Taiati ceapa mărunt și o căliți cu puțin ulei. Puneți atât ceapa cât și uleiul in același moment. Sa nu încingeți uleiul inainte!

Dupa ce s-a călit ceapa adăugați sucul de rosii și cățelul de usturoi. Eu folosesc un suc de rosii BIO marca Carrefour, se numeste “passata di pomodoro”. Adăugați spre final busuiocul proaspăt dacă aveți, dacă nu merge foarte bine și busuioc uscat și piperul.

Prepararea:

Folositi o tava medie înaltă, eu folosesc o tava înaltă de sticla termorezistenta. Puneți  3-4 linguri de sos, le întindeti pe toata suprafața și așezati vinetele felii, una lângă cealaltă. După aceea adăugați 4-5 linguri sos, il intindeti și puneți felii de brânza deasupra. Acesta este primul strat. Următoarele le faceți la fel in funcție de câte felii de vinete aveți. Ultimul strat sa fie sos de rosii. Eu pun folie de aluminiu deasupra pentru a nu murdari cuptorul de la aragaz. Se pune la cuptorul încălzit înainte,  timp de 20-30 min la foc mediu sau la cuptor electric la 170 grade. Și gata! Pofta buna. Aștept părerile voastre după ce încercați reteta. Este foarte gustoasa și sănătoasă!