Activitatea fizică de tip cardio și sănătatea mintală

Mai multe studii sugerează ca este posibila reducerea riscului apariției tulburărilor mentale comune (depresie și anxietate) prin activitate fizica regulata de tip cardio. Numeroase studii au arătat ca sedentarismul creste riscul de a dezvolta o tulburare mintala. Clasele de fitness de tip cardio, se axeaza pe capacitatea sistemului respirator și cardiovascular de a furniza oxigen mușchilor și celorlalte țesuturi din corp in timpul exercițiilor. Intr-un trial recent derulat pe parcursul a 12 săptămâni, s-a observat o reducere considerabila a simptomelor depresiei și anxietății, independent de vârsta și indicele de masa  corporală. De asemenea la pacienții cu tulburări psihice majore care practica activități fizice de tip cardio,  s-a observat o aderenta mai mare la tratament. In schimb s-a observat ca nu exista o îmbunătățire semnificativă a simptomelor la persoanele care practica activitate fizica ușoară/moderată (mers pe jos, pilates, etc.). Sunt multe articole care dezbat acest subiect și concluzia este mereu aceeași, sportul reduce riscul de a dezvolta o tulburare psihică comuna și îmbunătățește considerabil simptomatologia la cei care suferă de o tulburare de acest gen (depresie și/sau anxietate).

Ca o concluzie, faceți sport pentru ca va veți simți mai bine, veți arata mai bine, veți avea mai multă energie pe timpul zilei. Cel puțin 30 minute de activitate fizica intensa ar trebui practicată zilnic.

Bineînțeles, dacă suferiți de o afecțiune, trebuie sa întrebați medicul dumneavoastră dacă va este permis sa practicați un sport sau o clasa de fitness.

Eu personal va recomand clasele de fitness cu antrenor și mai mulți participanți. Veți fi motivați și de cei din jurul vostru și după ce participati la câteva clase o sa va placa sa mergeți. De multe ori nu mergem la sala pentru ca nu avem cu cine, nu știm ce sa facem, nu ne găsim motivația. Clasele de fitness cu antrenor rezolva aceste probleme. Echilibrul psihic este extrem de important și ar trebui sa ne facem un obicei din a face activitate fizica. Un stil de viața sănătos implica pe lângă alimentație, odihna și sportul. Va doresc sa trăiți sănătos!