Lasagna vegetariana

Ingrediente:

450 g broccoli

250 g pastai verzi

250 g mazare

4-5 linguri pesto din busuioc

O cutie foi prospete pentru lasagna

Pentru sos Bechamel:

500 ml lapte vegetal

4 linguri de faina integrala

4 linguri unt/ulei de cocos

condimente: nucusoara, sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

Se gatesc legumele, eu le pun in tigai separate, dar se pot prepara si impreuna. Nu trebuie preparate termic foarte mult, maxim 10 min la foc mediu. Se iau de pe foc si se lasa putin sa se raceasca, daca le-ati pregatit separat se amesteca si adaugati pesto.

Pentru sosul Bechamel puneti laptele cu untul la incalzit, dupa 2-3 min, adaugati si faina, amestecati usor cu un tel sa nu se faca boturi. Lasati sa fiarba 4-5 minute, timp in care adaugati nucusoara, sarea si piperul. Dupa care luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Asezati intr-o tava ca cea din imagine, daca aveti, 3-4 linguri de sos Bechamel, dupa care puneti prima foaie.

 

Ulterior, adaugati umplutura pregatita intr-un strat nu foarte gros, dupa care asezati o alta foie si procedeul se repeta. Se da la cuptor pentru 35-40 minute la foc mediu. Pofta buna!