Ingrediente
- 4 oua
- 100 gr de fulgi de ovaz macinati
- 100 gr de soia granule
- 100 gr de miez de nuca macinat fin
- 60 gr de pesmet
- 8 catei de usturoi, sau dupa gust
- 200 gr de cascaval, de preferat afumat
- 1 lingurita de usturoi pudra
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita cimbru
- 1 lingura de boia dulce
- 3 linguri de fulgi de drojdie inactiva
- 1 lingurita de sare
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se inmoaie granulele de soia pentru 20 de minute in apa calduta, dupa care le stoarcem bine.
Intr-un bol am amestecat fulgii de ovaz macinati impreuna cu soia inmuiata si stoarsa, miezul de nuca, pesmetul, usturoiul si cacavalul afumat dat pe razatoare, apoi am adaugat condimentele. Am amestecat bine ingredientele si le-am lasat deoparte.
Intr-un bol separat am mixat ouale timp de doua minute, apoi le-am turnat peste ingredientele uscate. Am obtinut o compozitie numai buna de modelat. Cu mainile umezite am format micii vegetarieni.
Se pun intr-o tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei si se dau la cuptor timp de 30 minute. Se pun 15 min la foc mediu dupa care este indicat sa ii intoarceti si sa ii dati la cuptor pentru inca 15 min, dupa care sunt gata. Cele 30 minute sunt relative, in functie de cuptor, electric sau cu gaz. Al meu este cu gaz, daca aveti cuptor electric cred ca va dura mai putin, se poate testa cu o furculita.
Pentru o varianta vegana sau de post, puteti inlocui ouale cu seminte de in macinate ( 2 linguri seminte de in macinate amestecate cu 3 linguri de apa pentru fiecare ou, iar in loc de cascaval se poate folosi tofu afumat).
Pofta buna!