Am o noua reteta pentru voi, chiftele de dovlecei, foarte gustoase si sanatoase. Sper sa va placa. Poate va intrebati cumde am atat de multe retete noi, ei bine, pentru ca am un baietel de 10 luni si incerc sa ii ofer o alimentatie cat mai variata si care sa cuprinda cat mai multe fructe si legume.
Sa trecem la reteta:
Ingrediente:
2-3 dovlecei zucchini
60 g gris
2 oua
50-60 g branza (emmentaler, cheddar sau parmigiano)
2-4 catei de usturoi
2 lingurite praf de copt
3 linguri ulei de masline
1/2 lingurita nucsoara
frunze de menta
o legatura de marar
sare
Mod de preparare:
Se dau pe razatoare dovleceii si se presara putina sare peste. Se lasa pentru a scoate apa timp de 10-15 min. Ulterior trebuie storsi de apa si pusi intr-un castron peste care adaugam: doua oua batute bine, usturoiul macinat, grisul, praful de copt si branza. Va recomand sa amestecati dupa fiecare ingredient in asa fel incat sa se combine bine ingredientele. La final adaugam nucsoara, sare, frunze de menta tocate fin si marar tocat marunt. Ultimul ingredient sa fie uleiul si gata! Se lasa compozitia timp de 10 min pentru a se umfla grisul. Dupa aceea, intr-o tava puneti hartie de copt si formati chiftelele. Le dati la cuptor pentru 20-25 min la 180 grade celsius.
Notite:
- Daca compozitia este prea lichida, puteti sa mai adaugati o lingura, doua, de gris sau faina, eu va recomand gris, pentru ca va pastra o consistenta mai aerata a chiftelelor.
- Daca vrei sa faceti aceste chiftele pentru bebelusi in diversificare, nu folositi sare, scurgeti dovleceii de apa si fara sare. Eu nu am folosit sare si apa se scoate la fel de usor.
- Aceasta reteta poate fi atat vegana, cat si fara gluten. Puteti sa nu folositi deloc branza, sau sa o inlocuiti cu branza vegana, iar grisul sa il luati fara gluten.
- Va recomand sa folositi ingrediente bio, sunt mai bogate nutritional si mai sanatoase.