Chiftele cu broccoli

Aceasta reteta este foarte usor de facut si extrem de gustoasa. Poate fi adaptata si vegan si fara gluten. Daca vreti sa faceti aceste chiftelute vegane, inlocuiti branza, cu branza vegana (parmezan vegan sau cheddar vegan). Iar daca vreti sa fie fara gluten puteti folosi un pesmet fara gluten, sau puteti sa nu folositi pesmetul. Este o reteta foarte buna pentru copii si bebelusi in diversificare, dupa ce ati introdus alergenii, daca o faceti pentru bebelusi, nu folositi sare.

Ingrediente:

550 g broccoli (aproximativ 2 broccoli medii)
2 oua
60 g faina de migdale
2 linguri pesmet
75 g branza cheddar sau emmentaler
2 catei de usturoi tocati marunt
Ulei de masline
Sare

Mod de preparare:
Curatam broccoli si punem buchetele la gatit. Se pun in apa clocotita pentru 3-4 min, sau la aparatul de gatitit cu abur pentru 10 min. Dupa aceea se pun intr-un robot tocator si se maruntesc. Dupa ce ati maruntit broccoli, intr-o bucata de tifon, sau direct in mana, trebuie stors pentru excesul de apa.
Ulterior, puneti broccoli intr-un bol si amestecati cu restul ingredientelor: branza, pesmet, oua, usturoi si sare. Dupa ce ati amestecat si incorporat toate ingredientele, formati chiftelele si le puneti pe hartie de copt cu putin ulei de masline. Dati la cuptor pentru 15-20 min la 180 grade. Si gata chiftelele. Va recomand ca toate chiftelele sa le faceti la cuptor si sa folositi de preferat doar la stropit putin ulei de masline.