Reteta vegana Cinnamon Rolls

Ingrediente pentru 8 bucati:

Aluat:

  • 480 ml lapte migdale la temperatura camerei
  • 115 g unt de cocos topit
  • 50 g zahar de cocos sau melasa
  • 1 pachet de drojdie uscata
  • 690 g faina integrala
  • 1 lingurita sare

Umplutura:

  • 70 g unt de cocos
  • 165 g zahar de cocos, sau melasa
  • 2 linguri de scortisoara

Toping:

  • 100 g zahar
  • 2 linguri lapte de migdale
  • esenta de vanilie

Mod de preparare:

  1. Intr-un bol mare se amesteca laptele, untul topit si zaharul. Compozitia ar trebui sa fie calda, dar nu fierbinte.
  2. Imprastie drojdia peste compozitia calda si amesteca usor, apoi las-o 1 minut.
  3. Adauga 600 grame de faina impreuna cu sarea in compozitia lichida si amesteca usor cu o lingura pana se omogenizeaza.
  4. Acopera compozitia cu un prosop si las-o intr-un loc cald sa creasca pentru o ora.
  5. Incalzeste cuptorul la 180 grade.
  6. Dupa o ora coca ar trebui sa fie aproape dubla, acum adaugam inca 90 grame de faina, amestecam bine si punem aluatul pe o suprafata presarata cu faina in prealabil, intinde aluatul iar daca este lipicios mai adauga faina pana cand nu se mai lipeste de degete si de suprafata.
  7. Intinde aluatul pana cand are aproximativ 1 cm grosime, intinde usor untul de cocos, apoi presara zaharul si scortisoara peste tot.
  8. Ruleaza incet aluatul pana cand se inchid ambele capete, apoi taie in bucati de sus in jos in asa fel incat sa ai 8 bucati.
  9. Aseaza-le intr-o tava cu hartie de copt cu melcul spre exterior, dupa ce le-ai asezat pe toate pune o folie de plastic peste tava si lasa-le intr-un loc cald sa creasca pentru inca 30 minute.
  10. Se pun in cuptor la 180 grade pentru 25-30 min pana cand au o crusta aurie.
  11. Pentru toping se macina zaharul, se adauga laptele de migdale si esenta de vanilie si se amesteca pana cand au o textura cremoasa.
  12. Scoateti de la cuptor, adaugati topingul si lasati cateva minute sa se raceasca si gata! Pofta buna!