Ingrediente pentru 8 bucati:
Aluat:
- 480 ml lapte migdale la temperatura camerei
- 115 g unt de cocos topit
- 50 g zahar de cocos sau melasa
- 1 pachet de drojdie uscata
- 690 g faina integrala
- 1 lingurita sare
Umplutura:
- 70 g unt de cocos
- 165 g zahar de cocos, sau melasa
- 2 linguri de scortisoara
Toping:
- 100 g zahar
- 2 linguri lapte de migdale
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
- Intr-un bol mare se amesteca laptele, untul topit si zaharul. Compozitia ar trebui sa fie calda, dar nu fierbinte.
- Imprastie drojdia peste compozitia calda si amesteca usor, apoi las-o 1 minut.
- Adauga 600 grame de faina impreuna cu sarea in compozitia lichida si amesteca usor cu o lingura pana se omogenizeaza.
- Acopera compozitia cu un prosop si las-o intr-un loc cald sa creasca pentru o ora.
- Incalzeste cuptorul la 180 grade.
- Dupa o ora coca ar trebui sa fie aproape dubla, acum adaugam inca 90 grame de faina, amestecam bine si punem aluatul pe o suprafata presarata cu faina in prealabil, intinde aluatul iar daca este lipicios mai adauga faina pana cand nu se mai lipeste de degete si de suprafata.
- Intinde aluatul pana cand are aproximativ 1 cm grosime, intinde usor untul de cocos, apoi presara zaharul si scortisoara peste tot.
- Ruleaza incet aluatul pana cand se inchid ambele capete, apoi taie in bucati de sus in jos in asa fel incat sa ai 8 bucati.
- Aseaza-le intr-o tava cu hartie de copt cu melcul spre exterior, dupa ce le-ai asezat pe toate pune o folie de plastic peste tava si lasa-le intr-un loc cald sa creasca pentru inca 30 minute.
- Se pun in cuptor la 180 grade pentru 25-30 min pana cand au o crusta aurie.
- Pentru toping se macina zaharul, se adauga laptele de migdale si esenta de vanilie si se amesteca pana cand au o textura cremoasa.
- Scoateti de la cuptor, adaugati topingul si lasati cateva minute sa se raceasca si gata! Pofta buna!