Ingrediente
150 g faina hrisca/grau/orez
60 g cacao
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
200 g zahar de cocos (eu pun maxim 150g)
70 g ulei de cocos
3 banane
1 lingurita esenta vanilie
1 lingurita otet
100 ml cafea sau lapte vegetal (soia, migdale, orez)
Se amesteca intr-un blender bananele cu zaharul, uleiul de cocos, esenta de vanilie, otetul si cafeaua, sau lapte vegetal dupa placerea fiecaruia. Personal folosesc cafeaua pentru ca ofera un gust mai intens. Intr-un bol se amesteca celelalte ingrediente: faina (eu folosesc faina de hrisca, imi place foarte mult), cacao, bicarbonat de sodiu, praf de copt si sare. Ulterior pun ingredientele uscate (cele din amestecul cu faina) peste cele umede si mai amestec inca 20-30 secunde in blender. Compozitia este moale, sa nu va sperie asta!
Puteti sa adaugati in compozitie ce va place (nuci, stafide, fructe). Trebuie lasata compozitia la cuptor pentru aproximativ 20-25 min. Eu am cuptor pe gaz si o las cam 25 min la foc mediu.
Pofta buna!