Ingrediente
- 2 banane
- 360 ml lapte vegetal (migdale, soia, cocos, orez)
- 1 1/2 lingura zahar de cocos, melasa, sau sirop de artar
- 1 lingura ulei de cocos sau ulei de floarea soarelui
- 250 g faina (grau integral, orez, hrisca)
- 3 lingurite praf de copt
- 2 linguri nuca macinata
Mod de preparare:
Timp de preparare: 20 min.
Portii: 12 clatite
Intr-un bol sau in mixer amestecati bananele cu zaharul, uleiul de cocos si laptele ( daca amestecati intr-un bol si striviti bananele cu furculita nu puneti si laptele, il adaugati dupa ce puneti si faina, treptat). Dupa ce compozitia este omogena, adaugati faina, praful de copt si nuca macinata si amestecati in continuare pana cand este incorporat totul. Compozitia nu este lichida (textura este ca de iaurt). Incalziti 20 secunde tigaia si turnati compozitia, in funtie de cat de mari vreti sa fie clatitele, eu pun in general jumatate de polonic (polonic de ciorba).
Si gata!