Astazi vreau sa va prezint o reteta de chiftele din radacinoase. Este foarte gustosa si plina de vitamine. Aceasta reteta poate sa fie si vegana (ideala in post), sau fara gluten. Eu o fac pentru baietelul meu si folosesc emmentaler, dar puteti folosi branza vegana si pesmet fara gluten.
Ingrediente:
2 morcovi
1 patrunjel radacina
1 bucata de telina radacina
1 ou
60 g branza (parmigiano,emmentaler, cascaval, guda, ceddar)
4 linguri pesmet
1 catel de usturoi maruntit
turmeric (un varf de lingurita) sau dupa gust
sare
Mod de preparare:
Va recomand sa dati pe razatoare seara morcovul, telina si patrunjelul si sa le lasati peste noapte intr-o caserola sau bol acoperit pentru a se inmuia putin. Daca nu, puteti sa le lasati minim 30-40 min la frigider. Dupa ce scoateti radacinoasele date pe razatoare de la frigider adaugati oul, branza, pesmetul, usturoi si turmeric. Amestecati toate ingredientele si lasati 5-10 min. Dupa aceea formam chiftelele, le punem pe hartie de copt unsa cu ulei de masline si le dam la cuptor pentru 20 min. Si gata! Pofta buna!
Notite:
Daca nu le faceti pentru bebelusi puteti sa puneti sarea dupa ce ati dat radacinoasele pe razatoare astfel incat sa fie mai moi.
Nu este necesar sa stoarcem radacinoasele de zeama, daca compozitia este prea lichida mai adaugati o lingura de pesmet.